LO-TCO Rättsskydd söker jurister till arbetsrättsenheten

Vill du bidra till att utveckla och vara en del av den arbetsplats som har landets främsta jurister inom arbetsrätt? Har du stor erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga frågor? Då kan vi erbjuda dig ett ansvarsfullt och händelserikt uppdrag.

Som förbundsjurist vid LO-TCO Rättsskydd blir ditt uppdrag i huvudsak att företräda fackförbunden och dess medlemmar i domstol och skiljeförfarande. Du kommer även att hålla utbildningar för fackförbundens ombudsmän och dess förtroendevalda inom våra rättsområden. Löpande strategisk rådgivning till våra uppdragsgivare är också en viktig del av uppdraget som förbundsjurist.

Vi söker dig som är en skicklig jurist och som har dokumenterat gedigna kunskaper i arbetsrätt samt mycket god förmåga att förklara och argumentera både muntligt och skriftligt. Du bör ha erfarenhet från arbete som ombud i domstol alternativt domstolserfarenhet som sekreterare i Arbetsdomstolen. Att du har lätt för att förklara och argumentera både muntligt och skriftligt är en självklarhet.

Arbetet är mycket självständigt och kräver initiativrikedom, engagemang och förmåga att fatta snabba beslut. Vi lägger stor vikt vid att utveckla vår gemensamma kompetens varför arbetet kräver att du bidrar till enhetens utveckling såväl kunskapsmässigt som socialt. Du måste ha lätt för att skapa ett förtroende hos enskilda medlemmar och fackliga företrädare.

Vi tror att du är en person med starkt engagemang för fackföreningsrörelsen som delar våra grundläggande värderingar.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av enhetschefen Sussanne Lundberg eller förbundsjuristen Annett Olofsson som är facklig representant. Samtliga nås på tel 08-676 63 00.

Välkommen med din ansökan till ansokan@fackjuridik.com senast den 1 mars 2021.

https://www.fackjuridik.se/integritet-och-personuppgiftspolicy-for-fackjuridik-se/