LO-TCO Rättsskydd söker VD och chefsjurist

Vår nuvarande VD och chefsjurist går inom kort i pension och vi söker nu en efterträdare som vill leda och fullgöra de arbetsuppgifter som normalt ankommer på en VD i ett aktiebolag med vår storlek och verksamhet. Du kommer även att bli direkt chef för våra tre enhetschefer som i sin tur har det direkta arbetsledningsansvaret för övriga anställda.

I tjänsten ingår att vara bolagets chefsjurist. Det innebär att företräda bolaget utåt i förhållande till uppdragsgivare, press och övriga intressenter i principiella frågor som rör våra rättsområden samt att som ombud driva enstaka principiella mål i domstol.
I egenskap av chefsjurist biträder du vidare våra uppdragsgivare i förhandlingar och rättsliga policyfrågor. Du ingår i LOs avtalsråd, EU-kommitté samt i samarbeten med fackliga jurister i Norden och EU, exempelvis inom den Europeiska Fackliga Samorganisationen (EFS).

Din roll
Bolaget har ca 50 medarbetare uppdelade på en administrativ enhet, en arbetsrättsenhet och en försäkringsrättsenhet. Du ansvarar för all anställning av personal och att de anställda får tillfälle till utveckling i sitt arbete.
Ditt ledarskap är prestigelöst och lyhört. Tjänsten kräver att du är en skicklig jurist som kan framföra ditt budskap på ett balanserat och sakligt sätt.

Du stöttar dina medarbetare och övriga enhetschefer genom att förmedla mål och riktning.

Tjänsten kräver att du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Din profil
Vi utgår från att du under flera år arbetat som jurist med arbetsuppgifter inom något av våra rättsområden (arbetsrätt, EU-rätt, försäkringsrätt).
Erfarenhet av arbete i domstol och/eller process- eller förhandlingsverksamhet samt arbete för fackliga organisationer är särskilt meriterande.
Tidigare chefserfarenhet är inte ett krav men naturligtvis en merit liksom erfarenhet av företagsledning.
Vi tror att du är en person med starkt engagemang för fackföreningsrörelsen som med glädje leder vidareutvecklingen av vårt företag.

Vi erbjuder
Tjänsten innebär att du blir chef för hängivna och engagerade medarbetare som arbetar självständigt men samtidigt mycket kollegialt. Arbetet är omväxlande, utvecklande och stimulerande. Du är med och påverkar samhällsutvecklingen utifrån en tydlig ideologisk grund. Vårt kontor ligger centralt i Stockholm. 

Ytterligare information om tjänsten lämnas av LO-TCO Rättskydds styrelseordförande Therese Guovelin, therese.guovelin@lo.se eller telefon 08 – 7962528 (ledningsassistent Malin Henriksson).

Facklig representant är Magnus Eriksson 08 – 6766347.

Välkommen med din ansökan till ansokan@fackjuridik.com senast den 13 januari 2020.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vill du motta våra Nyhetsbrev?

Vi gör ca. 4 st utskick per år. Alla våra tidigare nyhetsbrev finns under rubriken Nyhetsbrev i menyn.

Om Oss

Vårt uppdrag är att biträda LO, TCO, förbunden samt förbundens medlemmar i rättsliga angelägenheter. Vi ska vidare inom de rättsområden som berör fackliga organisationer och deras medlemmar bidra till en ur facklig utgångspunkt positiv rättsutveckling samt sprida kunskap inom fackföreningsrörelsen i juridiska frågor och om den fackliga rättshjälpen.

Vår huvudsakliga arbetsuppgift är att driva rättsliga processer i domstolar. Våra två stora arbetsområden är socialförsäkringsrätt och arbetsrätt i vid bemärkelse.

Senaste Nytt