LO-TCO Rättsskydd AB söker förbundsjurist till arbetsrättsenheten

Sök ett utvecklande och meningsfullt arbete som förbundsjurist hos LO-TCO Rättsskydd AB. Vi är fackföreningsrörelsens juridiska byrå. Hos oss får du möjlighet att hjälpa enskilda människor när behovet av hjälp är som störst. Vårt kontor ligger centralt på Olof Palmes gata 29 där vi sitter i egna rum.

Vi söker nu en förbundsjurist till vår arbetsrättsenhet. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att som ombud driva arbetsrättsliga tvister i domstol men vi har även mål som rör straffrätt, skadeståndsrätt, associationsrätt, avtalsrätt och konkursrätt. Vi är också juridiska rådgivare åt fackförbunden, LO och TCO och har en omfattande utbildningsverksamhet.

Du måste vara en skicklig jurist och du bör även ha goda kunskaper i arbetsrätt. Du bör ha i vart fall två till tre års erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete. Längre erfarenhet är meriterande. Det är viktigt att du har lätt för att förklara och argumentera både muntligt och skriftligt och du bör ha erfarenhet från arbete som ombud i domstol.

Vi lägger stor vikt vid att utveckla vår gemensamma kompetens. Arbetet är mycket självständigt och kräver initiativrikedom, engagemang och förmåga att fatta snabba beslut. Du måste ha lätt för att skapa ett förtroende hos enskilda medlemmar och fackliga företrädare.

Vi är en del av fackföreningsrörelsen och du måste dela våra grundläggande värderingar.

Vill du veta mer om arbetsuppgifterna och anställningsvillkoren kan du ringa enhetschefen Sussanne Lundberg.  Du kan även ringa chefsjuristen Dan Holke eller förbundsjuristen Annika Ewerblad som är facklig representant. Samtliga nås på tel  08-676 63 00.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande. Din ansökan skickas till sussanne.lundberg@fackjuridik.com.