Juristassistent till LO-TCO Rättsskydd AB

LO-TCO Rättsskydd AB söker en assistent som ska ge service till våra jurister.
Tjänsten är på heltid, tillsvidare.

LO-TCO Rättsskydd är fackföreningsrörelsens juridiska byrå. Bolaget ger juridiskt stöd åt LO, TCO och deras medlemsförbund. Den viktigaste uppgiften är att företräda enskilda fackföreningsmedlemmar i domstol. Bolaget är Sveriges största juridiska byrå när det gäller arbetsrätt och socialförsäkringsrätt.

Vem vi söker

Vi söker dig som är serviceinriktad och prestigelös. Du är en lagspelare som jämte ditt eget arbete ser till gruppens totala arbetsbörda.

Du är stresstålig och bra på att prioritera dina uppgifter. Du arbetar noggrant även när belastningen ökar, behåller skärpan vid mer rutinbetonade uppgifter, ser vad som behöver göras och rycker in där det behövs.

Du ser möjligheter i förändring och vill följa med oss i utvecklingsarbetet mot ett mer digitaliserat arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i bolagets administrativa enhet som idag består av sex juristassistenter, ekonomi- och lönefunktion samt IT-vaktmästeri.

Du ansvarar för att assistera bolagets jurister med administrativa och till viss del juridiska uppgifter samt andra förekommande kontorsgöromål.

Arbetet innebär idag att du har ansvar för ca fem ”egna” jurister och därutöver stötta den övriga gruppen vid tillfälligt högre arbetsbelastning och kollegors frånvaro. Du kommer att ha mycket kontakter, via telefon, brev och e-post, med enskilda medlemmar, förbund, domstolar och myndigheter.

Ditt arbete innebär också att upprätta mallbaserade skrivelser till domstolar och myndigheter, sammanställa utbildningsmaterial till seminarier samt boka resor och möten. Du har även ansvar för bevakningslistor, kopiering och registrering/diarieföring av dina juristers post.

Bakgrund och erfarenhet

Du har gymnasiebakgrund och flerårig erfarenhet av assistent- eller sekreterararbete, gärna genom arbete för jurister på advokatbyrå eller domstol.

Arbetet kräver mycket goda kunskaper i Officepaketets alla delar. Det är ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi utgår ifrån att du även behärskar engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet från Office 365, SharePoint, CRM eller liknande ärendehanteringssystem och vi förutsätter att du är intresserad av ny digital teknik.

Vill du veta mer om arbetet kan du ringa enhetschefen Elizabeth Östman, 08-676 63 72 eller juristassistenten Carina Ramstedt, 08-676 63 33, som är facklig representant.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Din ansökan skickas till

elizabeth.ostman@fackjuridik.com

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vill du motta våra Nyhetsbrev?

Vi gör ca. 4 st utskick per år. Alla våra tidigare nyhetsbrev finns under rubriken Nyhetsbrev i menyn.

Om Oss

Vårt uppdrag är att biträda LO, TCO, förbunden samt förbundens medlemmar i rättsliga angelägenheter. Vi ska vidare inom de rättsområden som berör fackliga organisationer och deras medlemmar bidra till en ur facklig utgångspunkt positiv rättsutveckling samt sprida kunskap inom fackföreningsrörelsen i juridiska frågor och om den fackliga rättshjälpen.

Vår huvudsakliga arbetsuppgift är att driva rättsliga processer i domstolar. Våra två stora arbetsområden är socialförsäkringsrätt och arbetsrätt i vid bemärkelse.

Senaste Nytt